×
ورزشی
شناسه خبر : 249912
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/07/17 ساعت 13:23
ایران – روسیه | نبرد شاگردان قلعه نویی در شهر جنگی

ایران – روسیه | نبرد شاگردان قلعه نویی در شهر جنگی

ورزشگاه باشکوه ولگوگراد آره‌نا فردا شب صحنه رویارویی دو تیمی خواهد بود که هر کدام با هدفی متفاوت پا به میدان می‌گذارند. ایرانِ به دنبال آماده‌سازی برای مسیر جام جهانی 2026 است، در حالی که روسیه‌ی با وجود محرومیت از سوی فیفا و یوفا، تنها راه حفظ آمادگی خود را در بازی‌های دوستانه یافته است.

نورنیوز-گروه ورزشی: مسابقه تدارکاتی ایران و روسیه ساعت 20 و 30 دقیقه فردا در  شهری برگزار می‌شود که نامش با واژه‌ی «مقاومت» گره خورده؛ شهری که زمانی استالینگراد نام داشت و یکی از سرنوشت‌سازترین نبردهای جنگ جهانی دوم را تجربه کرده است.

بیش از ۴۰ هزار هوادار روس بلیت‌های این بازی را خریده‌اند تا سکوهای استادیوم مملو از جمعیت باشد. برای مردمی که سه سال است تیم‌شان را در تورنمنت‌های بین‌المللی ندیده‌اند، همین دیدار دوستانه هم رنگ جام جهانی دارد.

روسیه از اسفند ۱۴۰۰ و پس از آغاز جنگ اوکراین، به حکم فیفا از حضور در تمام رقابت‌های ملی و باشگاهی کنار گذاشته شد. حالا کارپین و شاگردانش با برگزاری دیدارهای تدارکاتی تلاش می‌کنند از ریتم فوتبال بین‌المللی دور نمانند.

روسیه، تیمی بی‌رقابت اما شکست‌ناپذیر

جالب اینکه با وجود همه این محدودیت‌ها، روسیه در ۲۰ بازی اخیر شکست نخورده است. آنها در سال ۲۰۲۵ شش دیدار دوستانه برگزار کردند؛ چهار برد و دو تساوی حاصل کارشان بوده است.

در آخرین بازی خود، قطر را ۴ بر یک شکست دادند و مقابل اردن به تساوی بدون گل رسیدند. هرچند در بازی با ایران، الکساندر گولووین ستاره و کاپیتان تیم روسیه به دلیل مصدومیت غایب خواهد بود.

آزمون شاگردان قلعه نویی  در میدان سخت

در سوی دیگر میدان، تیم ملی ایران با انگیزه‌ای متفاوت به ولگوگراد سفر کرده است.امیر قلعه‌نویی که پس از ناکامی در تورنمنت کافا زیر فشار انتقادات قرار گرفت، می‌خواهد با دو بازی دوستانه برابر روسیه و تانزانیا، ورق را برگرداند.

ایران در مسابقات کافا برابر ازبکستان شکست خورد و ضعف دفاعی‌اش برابر تیم‌های سطح پایین‌تر منطقه، نگرانی‌ها را افزایش داد. حالا بازی با روسیه می‌تواند فرصتی برای اعاده حیثیت و بازسازی اعتماد به تیم ملی باشد.

در این میان، سردار آزمون غایب بزرگ تیم قلعه‌نویی است؛ بازیکنی که حضورش در برابر روس‌ها همیشه برای ایرانی‌ها نشانه امید بوده است.

تاریخ به سود ایران است

آمار تقابل‌های ایران و روسیه نشان می‌دهد کفه ترازو به سود ایران سنگین‌تر است. سه دیدار گذشته این دو تیم، با دو تساوی و یک پیروزی برای ایران همراه بوده است.

اولین پیروزی تاریخی ایران در سال ۲۰۱۱ رقم خورد؛ در دو دیدار بعدی در سال‌های ۲۰۱۷ و ۲۰۲۳، هر دو بازی با تساوی یک – یک خاتمه یافت.

آخرین مصاف دو تیم نیز در سوم فروردین ۱۴۰۲ و در نخستین بازگشت قلعه‌نویی به نیمکت تیم ملی برگزار شد؛ جایی که دو پنالتی توسط آنتون میانچوک و مهدی طارمی نتیجه را ۱-۱ کرد.

حالا پس از دو سال و نیم، دو تیم در چهارمین رویارویی تاریخ‌شان و در همان میدان پرشور ولگوگراد آره‌نا به مصاف می‌روند.دیداری که برای روسیه حکم تداوم بقا دارد و برای ایران، فرصتی است برای بازسازی اعتبار و بازگشت به مسیر اعتماد.

بازی فردا نه فقط یک مسابقه دوستانه، بلکه نبردی حیثیتی میان تیمی بی‌رقابت و تیمی زیر فشار است.


اخبار مرتبط
روایت تازه از پشت‌پرده تیم ملی در تورنمنت العین
سه‌شنبه 1404/09/04 ساعت 13:49
روایت تازه از پشت‌پرده تیم ملی در تورنمنت العین
امیر قلعه‌نویی شب گذشته در گفت‌وگویی بی‌پرده، از پشت‌پرده حواشی تیم ملی در تورنمنت العین گفت؛ از ماجرای تغییر پنالتی‌زن‌ها و عذرخواهی طارمی تا تصمیم‌های انضباطی درباره نوراللهی و ترابی. سرمربی تیم ملی با اشاره به بازگشت انسجام دفاعی، نقشه راه ایران برای جام جهانی 2026 را نیز تشریح کرد.
قلعه‌نویی: برای خنثی کردن نقاط قوت حریف آماده‌ایم
پنج‌شنبه 1404/07/17 ساعت 21:49
قلعه‌نویی: برای خنثی کردن نقاط قوت حریف آماده‌ایم
قلعه‌نویی گفت: امیدواریم فردا با یک بازی تاکتیکی نتیجه لازم را بگیریم و تماشاگران و افرادی که پای گیرنده‌های تلویزیونی هستند از بازی لذت ببرند.
آماده‌باش ایران برای دیدار حساس مقابل روسیه
پنج‌شنبه 1404/07/17 ساعت 16:54
جلسه فنی قلعه‌نویی با ملی‌پوشان؛
آماده‌باش ایران برای دیدار حساس مقابل روسیه
در آستانه دیدار دوستانه تیم ملی فوتبال ایران مقابل روسیه، امیر قلعه‌نویی با برگزاری جلسه فنی، ضمن مرور نکات تمرینی و نمایش آنالیز دیدارهای اخیر حریف، برنامه‌های تاکتیکی شاگردانش را تشریح کرد. ملی‌پوشان ایران قرار است امشب آخرین تمرین خود را پیش از این مسابقه برگزار کنند.
تیم ملی ایران به روسیه سفر کرد
چهارشنبه 1404/07/16 ساعت 16:23
تیم ملی ایران به روسیه سفر کرد
تیم ملی ایران برای انجام دیدار روز جمعه ساعت 20:30 برابر روسیه عازم این کشور شد.
آخرین تمرین تیم ملی فوتبال برگزار شد
سه‌شنبه 1404/07/15 ساعت 20:14
پیش از سفر به روسیه؛
آخرین تمرین تیم ملی فوتبال برگزار شد
آخرین تمرین تیم ملی فوتبال کشورمان پیش از سفر به روسیه، از ساعت 18:30 امروز (سه‌شنبه) در زمین شماره دو مرکز ملی فوتبال برگزار شد.
نظرات

آخرین اخبار
اوسمار: اولتیماتوم نگرفته‌ام
نامه میدری به وزیر اسبق کار آمریکا
خیز عربستان برای غنی سازی اورانیوم
بریتانیا بر دیپلماسی هسته‌ای با ایران تأکید کرد
هشدار صرفه جویی آب در ایام خانه تکانی
ساپینتو رسما اخراج شد
قدرت موشک‌های ناوکُش ایران به روایت محسن رضایی
کاخ سفید زمان سفر ترامپ به چین را اعلام کرد
حمله پهپادی اسرائیل به اردوگاه عین الحلوه در لبنان
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب برای حجت‌الاسلام محمودی
واکنش ترامپ به رأی دیوان عالی: این مایه ننگ است
محرومیت مدافع مجارستانی پرسپولیس
ترامپ دموکرات‌ها را مقصر تعطیلی دولت خواند
ساختار طایفه‌ای قدرت در لبنان صدای نخست‌وزیر را درآورد
رونمایی تونی بلر از طرح صلح ترامپ؛ خلع سلاح اولویت اول
واکنش کانادا به رای دیوان عالی علیه ترامپ
اجرای حکم قصاص قدیمی‌ترین زندانی هرمزگان متوقف شد
آلومینیوم و پیکان با تساوی امتیازات را تقسیم کردند
سقوط سنگین صدرنشین لیگ؛ چادرملو گل‌گهر را تحقیر کرد
واریز عیدی بازنشستگان کشوری
ترامپ مقابل دیوان عالی آمریکا شکست خورد
کشف اجساد گردشگران چینی در دریاچه یخ‌زده روسیه
دادگاه عالی آمریکا تعرفه‌های ترامپ را لغو کرد
ضرب‌الاجل پرهیاهو، پشتوانه‌ای به وسعت صفر
رئیس پزشکان بدون مرز هشدار داد؛ سلامت ساکنان منطقه غزه در خطر است
جزئیات آتش سوزی در خیابان جامی اصفهان
هشدار جدی؛ سد طالقان در آستانه خالی شدن
هیچ ضرب‌الاجلی وجود ندارد؛ غنی‌سازی صفر روی میز نیست
امام جمعه نجف: ایران مبارزی سرسخت است
ارز ترجیحی داروها و تجهیزات پزشکی حذف نمی‌شود
توقیف 15 تریلی دام غیرمجاز در سرخس
ساپینتو:کسی درباره قطع همکاری با من صحبت نکرده است
پرسپولیس (1) – خیبر (2) + فیلم
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب در پی درگذشت برادر حجت‌الاسلام قمی
کمیته فنی فردا تکلیف ساپینتو را مشخص می‌کند
ترامپ: در حال بررسی موضوع ایران هستم
رکوردشکنی خودروی دانگ‌فنگ در تخلفات رانندگی
بازگشایی خوابگاه‌های دانشگاه علامه طباطبائی از فردا
سرمایه گذاری پسر ترامپ در تولید پهپادهای اسرائیلی
کدام کشورها در نمایشگاه قرآن شرکت کرده‌اند؟
ساعت کاری ادارات سیستان و بلوچستان تغییر کرد
برنامه‌های تیم ملی در فیفادی مشخص شد+ جزئیات
هدف اسرائیل غیر قابل‌ زیست کردن غزه است
بزرگراه شهید باقری امشب مسدود است
جزئیاتی از گفتگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و روسیه
ردپای زلنسکی و زنش در پرونده جزیره اپستین
بن‌بست اروپا برای اعمال دور جدید تحریم‌ها علیه روسیه
رکوردشکنی داوطلبان شوراهای اسلامی روستاها/اعلام آخرین ساعت ثبت نام
هواپیمای ناشناس چطور وارد حریم هوایی روسیه شد؟
پیام تسلیت قالیباف به خانواده محمد قمی نماینده مجلس